Soseaua Transalpina

Transalpina este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele. Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.!!!
Revelion

Ski Resort Transalpina

Altitudinea la baza partiei este de 1350 m. De aici porneste o telegondola (pe o lungime de aproximativ 2.9 Km) ajungand la 1800 m. de unde ascensiunea se continua cu un teleschi, care urca pana la 2000 m pe Varful Bora. Lungimea totala a partiei este aproximativ 6 km, de la baza partiei si pana pe Varful Bora.!
Revelion

Lacul Vidra

Lacul Vidra este un lac de acumulare. Lac antropic fondat in 1972 are un volum 340 mil. m3, suprafata 940 ha, lungime 9 km. Lacul este inconjurat de paduri de molid. Barajul Vidra este amplasat pe raul Lotru, in cheile Vidra,la 4,5 km de statiunea Obarsia Lotrului si la 30 km amonte de statiunea Voineasa.!
Revelion

Lacul Galcescu

Lacul Galcescu (denumit pe hartile vechi Calcescu) se afla in Muntii Parang la o altitudine de 1.925 m, la nord-est de varful Parangul Mare, fiind cel mai intins iezer glaciar din acest masiv (3,2 hectare) si cu o adancime de 9.6 m. Traseul cruce roșie pornește din Obârșia Lotrului și cale de aproximativ 4,5 km se desfășoară de-a lungul DN 67C - Transalpina. La intersecţia cu Valea Lotrului părăsim asfaltul și ne înscriem pe drumul forestier, loc semnalizat printr-o sageată de lemn care e pusă pe un brad. După aproximativ 10-15 minute vom trece pe lângă Cabana Aviatorilor, iar de acolo vom petrece trei sferturi de oră pe drumul forestier ce ne apropie tot mai mult de poteca ce urcă spre Lacul Gâlcescu. Poteca urcă prin pădure și după ce ne scoate deasupra lizierii pădurii urcăm două praguri glaciare, unde poteca se strecoară printre jnepeni. La capătul celui de-al doilea prag ajungem pe malul Lacului Câlcescu, cel mai mare lac din Munţii Parâng, zonă unde se poate campa.
Revelion

Manastirea Obarsia Lotrului

Piatra de temelie pentru noua biserică a mănăstirii de călugări cu hramurile „Sfinţii Martiri Brâncoveni” şi „Sfântul Mare Mucenic Mina” a fost pusă la data de 28 iunie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.
Revelion


BUCURATI-VA DE NATURA!NATURA FACE RELAXAREA MULT MAI PLACUTA!
Va dorim plimbare placuta